Βελισσάριος Βελισσαρίου

CEO

O Βελισσάριος Βελισσαρίου γεννήθηκε και ζει στην Πάφο, αλλά δραστηριοποιείται τόσο σε Παγκύπριο όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Είναι CEO του Εκπαιδευτικού Κέντρου “Velissariou Training Center” αλλά και της “ABI Career Builders” έχοντας το ρόλο του Συμβούλου Επιχειρήσεων και Καριέρας. Επιπλέον, είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΑΝΑΔ Επιπέδου 5,  Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Επιπέδου 7 και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Τηλεμάθησης Επιπέδου 7.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο με πτυχίο (BA) στο Business and Information και μεταπτυχιακό (MΒA) στο Business Administration. Συνέχισε την κατάρτισή του με Δίπλωμα (CPD) στην Προσωπική Ανάπτυξη (Certificate in Professional Development) . Επίσης, έχει κάνει δεύτερο Μεταπτυχιακό  (MA) στη Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Σήμερα, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του παρακολουθώντας πρόγραμμα στο Project Management.

Τα τελευταία 15 χρόνια κύρια ενασχόλησή του είναι η γενική εποπτεία του εκπαιδευτικού κέντρου που διευθύνει, καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις της Κύπρου και του Εξωτερικού, καθώς και σε μαθητές, εργαζομένους και ανέργους.

Τα 5 τελευταία χρόνια, πέραν από τη Συμβουλευτική, ασχολείται εντατικά με εκπαιδεύσεις ενηλίκων και διδάσκει ως Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΑΝΑΔ τόσο Μονοεπιχειρησιακά όσο και Πολυεπιχειρησιακά Προγράμματα.  Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του παρέχει εκπαιδεύσεις σε αναρίθμητες επιχειρήσεις, εργαζομένους και ανέργους, με άριστα αποτελέσματα.

Το εκπαιδευτικό κέντρο που έχει δημιουργήσει και διευθύνει, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πρωτοπόρα και καινοτόμα εκπαιδευτικά κέντρα όσον αφορά την  εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων καθώς προσφέρει διάφορα προγράμματα κατάρτισης με καινοτομικό και πρωτοποριακό χαρακτήρα. Όλα τα προγράμματα σχεδιάζονται με τρόπο που να ανταποκρίνονται απόλυτα στις συνθήκες και στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Μέσα από την πολυετή του εμπειρία στην εκπαίδευση και συμβουλευτική βοήθησε και εξακολουθεί να βοηθά πολλά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, ΔΕΠΥ, ελλειμματική προσοχή, αυτισμό και ούτω καθεξής. Μέσα από το πρότυπο κέντρο μελέτης που διευθύνει, εκατοντάδες παιδιά βρήκαν το μαθησιακό τους στυλ ενώ παράλληλα με το πρόγραμμα ανάπτυξης εγκεφάλου UCMAS βοηθήθηκαν αρκετά παιδιά να ενδυναμώσουν την μνήμη και την μαθηματική τους αντίληψη.

Πρόσφατα, έγινε Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του προγράμματος Tomatis® με σκοπό να βοηθήσει να γίνει αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουν και κατανοούν τα πάντα γύρω τους. Αλλαγή σημαίνει Ζωή. Αυτό είναι το μότο της ζωής του.. Οι άνθρωποι δεν στερούνται δύναμη, αλλά θέληση. Μην περιμένετε να αλλάξετε τους άλλους. Αναλάβετε την ευθύνη σας και αλλάξτε τον εαυτό σας. Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε και τότε θα δείτε ότι τα καλύτερα έρχονται σίγουρα.

Η εμπειρία του, σε συνδυασμό με την προσωπικότητα, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, του δίνουν επάξια το χαρακτηριστικό του Σωστού και Αποτελεσματικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή.